
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,5 κιλά μύδια.
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
500 γραμ. ρύζι για πιλάφι
αλατοπίπερο
2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
¤ Πλένουμε τα μύδια καλά, τα βράζουμε με λίγο νερο έως ότου ανοίξουν (εαν είναι χωρίς 'οστρακα πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα)
¤ Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τον άνιθο
¤ ρίχνουμε το καρότο, την ντομάτα, τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
¤ Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε ενα λίτρο νερό, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίχνουμε το ρύζι. βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι.
¤ Οταν βράσει το ρύζι το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.