Συνταγές - Ψαράδικο Σφεντούρι

         Ψαράδικο
Ψαράδικο
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Γαρίδες σαγανάκι

Ψαράδικο Σφεντούρι
Δημοσιεύθηκε από σε Γαρίδες ·

ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,5 κιλό γαρίδες ( μεγάλες).
3 κουταλίες της σούπας βιτάμ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
Πιπεριές ψιλοκομμένες (κόκκινη, κέρατο φλωρίνης)
Λίγο άνιθο
300γραμ φέτα
4 -6 φέτες γκούντα η ένταμ
1 φλυτζάνι του ταγιού λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
¤ Πλένουμε καλά τις γαρίδες, τις βράζουμε για 5 λεπτά και κρατάμε το ζουμί.
¤ Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε την ψύχα (αφήνουμε μερικές ακαθάριστες για την εικόνα του πιάτου)
¤ Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, μόλις ξανθίσουν ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες τον άνιθο τις γαρίδες και σβήνουμε
με το κρασί και το ζουμί απο τις γαρίδες.
¤ Μετά απο λίγες βράσιμο το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, τρίβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
¤ Βάζουμε τις φέτες απο πάνω απο το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 200 βαθμούς μέχρι να λειώσει το τυρί.
¤ Σερβίρουμε. καλά όρεξη!



Μυδοπίλαφο

Ψαράδικο Σφεντούρι
Δημοσιεύθηκε από σε Μύδια ·

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,5 κιλά μύδια.
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
500 γραμ. ρύζι για πιλάφι
αλατοπίπερο
2 μεγάλες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο ψιλοκομμένο άνιθο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
¤ Πλένουμε τα μύδια καλά, τα βράζουμε με λίγο νερο έως ότου ανοίξουν (εαν είναι χωρίς 'οστρακα πηγαίνουμε στο     επόμενο βήμα)
¤ Σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τον άνιθο
¤ ρίχνουμε το καρότο, την ντομάτα, τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
¤ Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε ενα λίτρο νερό, μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίχνουμε το ρύζι. βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι.
¤ Οταν βράσει το ρύζι το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 



Γαριδομακαρονάδα

Ψαράδικο Σφεντούρι
Δημοσιεύθηκε από σε Γαρίδες ·

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,5 κιλό γαρίδες μεγάλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι , πιπέρι
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
Λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Λίγο άνιθο
2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Μισό κιλό μακαρόνια
1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
¤ Πλένουμε καλά τις γαρίδες τις βράζουμε σε πολύ νερό για 5 λεπτά και κρατάμε όλο το νερό, ένα φλυτζάνι του τσαγιού για την σάλτσα και το υπόλοιπο για να βράσουμε τα μακαρόνια.
¤ Σωτάρουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθίσουν, ρίχνουμε τον άνιθο ,το καρότο, τα μανιτάρια, την ντομάτα και την ψύχα απο τις γαρίδες, αν θέλουμε κρατάμε μερικές ολόκληρες για ντεκόρ, σβήνουμε με το κρασί κατο ζωμό της γαρίδας που κρατήσαμε στο φλυτζάνι, και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
¤ Βράζουμε τα μακαρόνια  (Νο 6) για 10 λεπτά στο ζουμί απο τις γαρίδες με μιά κουταλία της σούπας αλάτι, μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα σωτάρουμε με βιτάμ και είμαστε έτοιμοι για σερωίρισμα.


Παράδοση στο σπίτι σας
_______________________________
Διεύθυνση:

Φιλολάου 142
Παγκράτι 116 32


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα - Σάββατο : 07π.μ. - 02μ.μ.

Για παραγγελίες καλέστε :
210 7519 314
Παράδοση στο σπίτι σας

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  Δευτέρα - Σάββατο : 07π.μ. - 02μ.μ.

Διεύθυνση:Φιλολάου 142  Παγκράτι 116 32


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού