
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
1,5 κιλό γαρίδες μεγάλες
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι , πιπέρι
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
Λίγα ψιλοκομμένα μανιτάρια
Λίγο άνιθο
2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες
2 κουταλίες της σούπας ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
Μισό κιλό μακαρόνια
1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
¤ Πλένουμε καλά τις γαρίδες τις βράζουμε σε πολύ νερό για 5 λεπτά και κρατάμε όλο το νερό, ένα φλυτζάνι του τσαγιού για την σάλτσα και το υπόλοιπο για να βράσουμε τα μακαρόνια.
¤ Σωτάρουμε τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθίσουν, ρίχνουμε τον άνιθο ,το καρότο, τα μανιτάρια, την ντομάτα και την ψύχα απο τις γαρίδες, αν θέλουμε κρατάμε μερικές ολόκληρες για ντεκόρ, σβήνουμε με το κρασί κατο ζωμό της γαρίδας που κρατήσαμε στο φλυτζάνι, και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
¤ Βράζουμε τα μακαρόνια (Νο 6) για 10 λεπτά στο ζουμί απο τις γαρίδες με μιά κουταλία της σούπας αλάτι, μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα σωτάρουμε με βιτάμ και είμαστε έτοιμοι για σερωίρισμα.